Stäng

Vegetarisk Paella
För två portioner behöver du:
1 msk
olivolja
1/2
gul lök (finhacka)
1
vitlöksklyfta
50 g
rotselleri
25 g
röd paprika
25 g
gul paprika
1/2
zucchini (skär i bitar)
100 g
Loprofin ris (okokt)
400 ml
vegetarisk buljong
1 tsk
paprikapulver
½ tsk
gurkmeja
2 msk
tomatpuré
1/2 burk
tomatkross (eller körsbärstomater)
1 nypa
cayennepeppar
1 msk
persilja (hackad)
Så här gör du:
- Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn lök och vitlök under 2-3 min.
- Tillsätt selleri, paprika och zucchini, bryn ytterligare ca 4min
- Tillsätt Loprofinriset, vegetarisk buljong, paprikapulver, gurkmeja, tomatpuré, tomatkross och cayennepeppar
- Låt det hela koka upp och sänk sen värmen
- Låt sjuda under 20-25 min tills riset är tillräckligt kokt. Om vätskan tenderar att koka bort, tillsätt lite mer buljong eller vatten
- Rör ner persiljan innan servering
Total ger satsen < 2 g protein