Stäng

Stekt Loprofinris med asiatisk touch

1 portion

75 g
Loprofin-ris, okokt vikt (eller så mycket du brukar vilja äta)
en liten bit chili
1
vitlöksklyfta
1
medelstor morot (ca 70 g)
60 g
spetskål (2-3 dl strimlad)
1
medelstor kokt potatis (ca 70 g)
rapsolja att steka i
japansk sojasås
sesamolja
Gott till: färsk koriander, färsk koriander, några rostade kokos-flakes, en bit hackad vårlök

Så här gör du:

  • Börja med att koka ris för en person enligt anvisning på paketet.
  • Finhacka chili och vitlök och riv moroten grovt. Strimla spetskålen och skär den kokta potatisen i tärningar. Den behöver inte skalas.
  • Hetta sedan upp olja i en wok- eller stekpanna. Lägg i allt utom riset och låt fräsa några minuter. Det är viktigt att plattan är ordentligt varm så att grönsakerna wokas eller steks och inte ”stekkokar” i pannan. Vänd runt med stekspade så att inget bränns vid. Häll i lite mer olja om det ser ut att bränna fast.
  • När grönsakerna är klara häller du i riset och låt steka med någon minut så att allt blir varmt medan du rör om så att allt blandas.
  • Smaka av med lite sojasås och några droppar sesamolja och servera med sriracha-mayo-sås och färsk koriander. Om du vill ha något lite crunchigt på toppen passar några rostade kokos-flakes perfekt eller en bit hackad vårlök.

Receptet ger 3,2 g protein och ca 130 mg fenylalanin. (Fenylalanininnehåll är beräknat efter Livsmedelsverkets aminosyratabeller.)

Skriv ut