Stäng

Nyårssnittar – Råraka med smetana och tångkaviar

1 råraka

1 (30 g)
potatis
lite salt
smör att steka i
1 tsk
tångkaviar
1 tsk
smetana
lite rödlök
lite färsk gräslök

Så här gör du:

  • Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan med handen.
  • Salta lätt.
  • Hetta upp en stekpanna. Klicka i smör och forma en liten råraka i handen som steks ett par minuter på vardera sidan så att ytan tar färg och rårakan håller ihop.
  • Lägg upp på ett fat, låt svalna något och klicka sedan på tångkaviar och smetana.
  • Strö över rödlök och gräslök.
  • Servera med en gaffel.

Receptet ger ca 0,7 g protein och 35 mg Fa1.
Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.

Ladda ner recept som pdf!

 

Skriv ut