Stäng

Morotsmuffins med kanel och krispiga Loprofin loops

12 muffins

4 dl
lågproteinmix
3 msk
strösocker
2 tsk
bakpulver
2 tsk
Loprofin äggersättning
1 tsk
kanel
1 krm
salt
1 dl
finriven morot (ca 50 g)
1 dl
finriven morot (ca 50 g)
2 dl
Loprofin PKU dryck
1-2 dl
Loprofin Loops som topping
12 muffinsformar

Så här gör du:

  • Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser utom loopsen.
  • Riv moroten fint och blanda med de torra ingredienserna tillsammans med fettet och Loprofindrycken. Rör så att smeten blir jämn.
  • Klicka smeten i muffinsformar, ungefär en halv dl per form. Enklast med formar som får stå i en muffinspanna. Toppa med Loprofin Loops och tryck till lätt så att de fastnar.
  • Grädda sedan i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills muffinsarna känns genomgräddade och loopsen har fått lite färg. Servera direkt och frys in de som inte går åt.

Hela receptet på ca 12 muffins ger 2,5 g protein och 100 mg fenylalanin. En muffins ger 0,2 g protein och 8,3 mg fenylalanin.

(Fenylalanininnehåll är beräknat efter Livsmedelsverkets aminosyratabeller. )

Skriv ut