Stäng

Minipaj med grönkål och soltorkad tomat

5 minipajer

2 ½ dl
lågproteinmix (ca 150 g)
1 krm
örtsalt
¾ tsk
bakpulver
1 dl
Loprofin PKU-dryck
50 g
fett (flytande eller fast)
50 g
färsk grönkål (bladen, exklusive stjälken i mitten)
0,5 dl
strimlade soltorkade tomater i olja
1
vitlöksklyfta
fett att steka i, t ex god olivolja
salt och peppar
0,5 dl
smetana (2 tsk per paj)
några granatäppelkärnor eller lingon

Så här gör du:

  • Börja med att sätta  ugnen på 225 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser till pajskalet.
  • Tillsätt Loprofin PKU-dryck och fett och blanda till en smidig deg.
  • Om degen känns för hård, tillsätt lite mer fett. Om den känns för lös, tillsätt lite mer mjöl. När den är färdig ställ den åt sidan.

Pajernas fyllning:

  • Riv, skär eller klipp grönkålsbladen i mindre bitar. Den hårda stjälken i mitten kan du ta bort.
  • Strimla de soltorkade tomaterna och hacka vitlöken fint.
  • Hetta upp olja i en panna och stek först grönkålen ett par minuter.
  • Tillsätt soltorkad tomat och vitlök och stek en stund till under omrörning. Salta och peppra.
  • Ställ allt åt sidan och tryck ut pajdegen i smorda portionsformar eller i teflonform.
  • Här kan du antingen förgrädda pajskalen ca 3 minuter innan pajerna fylls, eller fylla dem direkt.
  • Fördela fyllningen jämnt i pajformarna. Klicka över smetana och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills pajerna fått lite färg. Servera sedan med peppar och några granatäppelkärnor eller lingon på toppen.
Skriv ut