Stäng

Lussemuffins

10 muffins

1 kuvert (0,5 g)
saffran
+ lite socker att stöta i
6 dl (300 g)
lågproteinmjölmix
1,5 dl
socker (vanligt vitt eller farinsocker om du vill ha lite annan smak)
3 tsk
bakpulver
3 tsk
Loprofin Altrovo Äggersättning
1 msk
vaniljsocker
en nypa salt
2 dl
Loprofindryck
1,5 dl
mjölkfritt flytande margarin
pärlsocker att garnera med
10
muffinsformar, gärna pappersformar

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Stöt saffran tillsammans med socker i en mortel, för bästa smak.
  • Blanda alla torra ingredienser i en skål.
  • Tillsätt Loprofindryck och flytande margarin under omrörning, så att det inte blir klumpar.
  • Ställ ut formarna, gärna i ett muffinsjärn* om du har. Fördela smeten jämnt över formarna och toppa med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter
    eller tills muffinsarna har ”stannat”, dvs ser fasta ut i formen även när man rör dem lite, och fått fin yta.
    Frys in muffins som inte går åt.

Receptet ger ca 2 g protein och 100 mg Fa1. En muffin innehåller alltså ca 0,2 g protein och 10 mg Fa1.
Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.

*Muffinsjärn är en form som man ställer formarna i så att de inte tippar omkull.

Ladda ner recept som pdf!

Skriv ut