Stäng

Loprofinpasta med vitlöksstekt svartkål

1 portion

50 g
svartkål (4-5 blad)
70 g
små tomater (7-8 stycken)
1
vitlöksklyfta
olivolja att steka i
ca 80 g
Loprofin pasta, okokt vikt
1 msk
grädde
torkad oregano eller basilika
salt och peppar

Så här gör du:

  • Börja med att skära bort svartkålens stjälk i mitten och strimla den sedan grovt. Skär tomaterna i halvor och hacka vitlöken.
  • Koka sedan upp pastavatten.
  • Hetta upp olja i en stekpanna och stek först bara svartkålen tills den börjar mjukna lite. Tillsätt då vitlöken och tomaterna, som inte alls behöver lika mycket tid i pannan.
  • Tillsätt mer olja om det börjar se torrt ut.
  • Under tiden kokar du pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Välj den Loprofin-pasta du vill ha; Penne, Fusilli, Spagetti eller Makaroner.
  • När du hällt av vattnet från pastan, vänd ner den tillsammans med grädden i pannan. Salta och peppra och strö lite torkad oregano över. Toppa eventuellt med något färskt kryddgrönt och servera.

En portion ger 3 g protein och ca 120 mg fenylalanin.

(Fenylalanininnehåll är beräknat efter Livsmedelsverkets aminosyratabeller.)

Skriv ut