Stäng

Kanel-och äppelgröt med pasta och kanelstekt äpple
1 dl gröt
20 g
Loprofin Macaroni
1 dl
Loprofindryck
2 msk
Vatten
30 g
Äpple
2 tsk
Margarin
Kanel
Kardemumma
Socker
Så här gör du:
Pastagröt med kanelstekt äpple
Krossa makaronerna till grövre bitar (storlek som couscous) i en mortel.
Tärna äpplet fint i kuber. Smält 1 tsk margarin i en panna, stek äpplet med kanel, socker och kardemumma i 2-3 minuter.
Blanda makaronerna, 1 dl loprofindryck och 2 msk vatten i kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme i några minuter tills den tjocknar.
Tillsätt äpplet och låt koka med i ytterligare några minuter. Om gröten blir för tjock, späd med mer vatten.
Blanda i 1 tsk matfett och låt gröten svalna till ättemperatur.
Receptet ger 0,42 g protein och 11,5 mg FA