Stäng

Janssons ”falska” Frestelse

2 portioner

300 g
potatis
1
schalottenlök
1 dl
matlagningsgrädde av havre
0,75 dl
Loprofindryck
1/3
grönsaksbuljongtärning
1 tsk
kapris
peppar
lite smör att klicka ovanpå
1-2
Loprofin Crackers-kex (naturella eller med örtsmak)

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala och skär potatisen i stavar och löken i fina strimlor. Lägg potatis och lök blandat i en liten smord, ugnsfast form.
  • Koka upp matlagningsgrädde och Loprofindryck, lägg i grönsaksbuljongtärningen så att den smälter. (Eller använd flytande fond). Hacka kaprisen och blanda ner.
  • Häll mjölkblandningen över potatisen, peppra och klicka över smör. Mortla 1-2 crackers och strö över.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills potatisen mjuknat och frestelsen fått fin färg. Ta ut och låt svalna lite innan den serveras.Förbered dagen innan!
    Det går jättebra att förbereda och tillaga allt dagen innan för att sedan bara värma upp när det är dags att äta!

Hela receptet ger ca 7 g protein och 350 mg Fa1. En portion, dvs halva satsen, ger ca 3,5 g protein och 175 mg Fa1
Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.

Ladda ner recept som pdf!

Skriv ut