Stäng

Tårta

12 bitar

2 st. bottnar
200 g
Margarin, mjölkfritt
100 g
Socker
4 tsk
Bakpulver
500 g
Lågproteinmix
4 dl
Vatten
Vaniljkräm
1 sats
2 dl
Planti havrevisp
2 msk
Strösocker
2 msk
Olja
2 msk
Majsstärkelse
2 msk
Vatten
1 krm
Vaniljpulver
Montering
300 g
Hallonsylt
1 pkt
Havrecrisp
Några droppar
Citronsaft
300
Sockerpasta kavlad
Strössel

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa margarin och socker poröst. Blanda bakpulver med lågproteinmix och rör ner det i smörblandningen växelvis med vatten. Dela upp smeten i två smorda och bröade spring formar (20-22cm i diameter). Till formen: Margarin och Glutenfritt ströbröd

Grädda i ca 25 minuter. Låt kakan svalna under en badhandduk.

Blanda grädde med strösocker och olja, värm på svag värme under omrörning. Majsstärkelsen blandas med vatten och rörs sedan ner. Blandningen kokas sedan upp under omrörning tills den tjocknar. När krämen tjocknat tas den av från plattan och tillsätt vanilj. Täck ytan med plastfolie om krämen kyls.

Vispa grädden på hög fart länge med några droppar citronsaft för en fast grädde. Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred ut hallonsylten och sedan vaniljkrämen. Lägg på nästa tårtbotten och bred på grädden. Spackla sedan in hela tårtan med grädde, gör grädden något tjockare på toppen för att forma en liten kupol. Rulla upp sockerpastan på en kavel och rulla sedan ut den över tårtan. För att slippa veck drar du händerna runt tårtan och ”smeker” fast sockerpastan på tårtans sidor.

 

2 st tårtbottnar ger 1,6 g protein och 60 mg fa.

1 sats vaniljkräm ger 0,6 g protein och 30 mg fa.

Hela tårtan ger 2,8 g protein och 120 mg fa.
1 bit ger 0,3 g protein och 10 mg fa.

Skriv ut