Leva
med PKU

Här kan du som har PKU och du som är förälder eller har anknytning till ett barn med PKU hitta information om sjukdomen och tips på allt från reseplanering till roliga barnkalas. Du kan även läsa berättelser om människor som själva har, eller har barn med, PKU.

Information & introduktion till PKU

PKU, eller fenylketonuri som det också kallas, beror på att kroppen helt eller delvis saknar ett enzym som behövs för att bryta ner en av delarna i protein. Här kan du läsa mer om varför PKU uppkommer och vem som får sjukdomen.

Visa artiklar

Nyfödd med PKU

Att få ett barn som har PKU kan vara en omtumlande upplevelse. Här kan du läsa om vad sjukdomen innebär och även ta del av andras föräldrars berättelser.

Visa artiklar

Barn med PKU

Här hittar du som är förälder en uppsjö av information och tips – allt från hur du bäst introducerar din bebis för smakportioner till vad du ska packa ner när det är dags för barnet att sova över hos en kompis.

Visa artiklar

Tonåring med PKU

För dig som är tonåring finns här allt från recept på goda mellanmål till tips på hur du kan tänka när du helst av allt skulle vilja fuska med din PKU.

Visa artiklar

Vuxen med PKU

Du som är van att leva med PKU kan här hitta bra och uppdaterad information om t ex vad du bör göra om du planerar att bli gravid.

Visa artiklar