PKU-träff i Stockholm

Lördagen den 13 oktober 2018, arrangerade Nutricia en inspirerande PKU-dag för föräldrar med barn i åldrarna 0-4 år som har PKU.
8 familjer, 25 deltagare totalt från olika delar av Sverige möttes på Aveqia i Stockholm för att få möjlighet att träffas och dela erfarenheter.

På plats fanns dietist Camilla Widenberg Törnquist som arbetat som barndietist i många år och nu arbetar med barn med PKU, dietist Louise Svenson samt Svenska PKU föreningens ordförande Marcus Strandepil. Marcus fanns på plats för att berätta om föreningens arbete, som du kan läsa mer om på deras hemsida pku.se eller fb-sidan svenska PKU-föreningen.

Dietist Louise visade bland annat hur man gör god kanel-och äppelgröt, korv med bröd, smoothie och en lyxig födelsedagstårta med lågt proteininnehåll.
Föräldrar och barn hjälpte till att laga, vispa och skapa läckerheterna som vi sedan provsmakade. Till receptsidan
Vi fick även ta del av en familjs upplevelse av den första tiden med PKU, om stora frågetecken som dök upp, tankar den första tiden, som nu bytts mot praktiska lösningar på semestrar, i vardagen och med delikata födelsedagstårtor.

Nutricia informerade om proteinersättningar med fiberinnehåll, näring och smaker anpassade för de yngsta. Lågproteinprodukter som pasta, flingor, äggersättning och kex. Det gavs även information om nyheten ”Nutricia Squiz pouch

 

 

En mycket lyckad och uppskattad dag! Vi på Nutricia hoppas att vi får chansen att träffa er snart igen. 

Ta del av bilder från PKU-träffen här