Stäng

Vinter bowl med grönkålsbiffar

1 portion

Grönkålsbiffar (12 st)
3 dl (40g)
Grönkål
250 g
Kokt kall potatis
1/2 msk
Limejuice
1 st (5 g)
Vitlöksklyfta
2 msk
Ägg ersättning
1/2 tsk
Spiskummin
1/2 tsk
Paprikapulver
1,5 msk
Rapsolja
Salt och peppar
Dressing
1 msk
Persilja, fint hackad
1 tsk
Citronjuice
1 tsk
Sojasås
1 tsk
Olja
1 tsk
Vatten
1 krm
Paprikapulver
1 krm
Spiskummin
Peppar

Så här gör du:

Vinter bowl

2 st. grönkålsbiffar

50 g Loprofin ris

25 g sockerärtor

1 liten näve alf alfa groddar (15g)

50 g tärnad mango

10 g grönkål

Dressing

 

Gör grönkålsbiffar enligt receptet.

Koka Loprofin riset enligt anvisning på förpackningen.

Blanda alla ingredienser till dressingen i en liten skål.

I en skål, lägg riset i botten, lägg på biffarna, sockerärtor, groddar och tärnad mango. Avsluta med att hälla på dressingen.

1 portion ger: 3,3 g Protein, 138 mg Fa, 365 kcal

Hela satsen med 12 biffar ger:
5,8 g protein, 240 mg Fa, 516 kcal

1 biff ger: 0,48 g protein, 20 mg Fa, 43 kcal

Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa vitlöksklyftorna med 1,5 msk olja i en matberedare. Tillsätt grönkålen, mixa så den finfördelar sig. Tillsätt sedan potatis, äggersättningen, limejuice och kryddorna. Mixa snabbt så det går ihop, men inte mer. Det ska vara lite potatisbitar kvar i smeten.
Klicka ut små biffar på ett bakplåtspapper (ca 20g/biff). Gädda i 15-18 minuter i ugnen. De går även bra att steka biffarna i lite margarin i en stekpanna.

 

Skriv ut