Stäng

Vegetarisk Paella

För två portioner behöver du:

1 msk
olivolja
1/2
gul lök (finhacka)
1
vitlöksklyfta
50 g
rotselleri
25 g
röd paprika
25 g
gul paprika
1/2
zucchini (skär i bitar)
100 g
Loprofin ris (okokt)
400 ml
vegetarisk buljong
1 tsk
paprikapulver
½ tsk
gurkmeja
2 msk
tomatpuré
1/2 burk
tomatkross (eller körsbärstomater)
1 nypa
cayennepeppar
1 msk
persilja (hackad)

Så här gör du:

  1. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och bryn lök och vitlök under 2-3 min.
  2. Tillsätt selleri, paprika och zucchini, bryn ytterligare ca 4min
  3. Tillsätt Loprofinriset, vegetarisk buljong, paprikapulver, gurkmeja, tomatpuré, tomatkross och cayennepeppar
  4. Låt det hela koka upp och sänk sen värmen
  5. Låt sjuda under 20-25 min tills riset är tillräckligt kokt. Om vätskan tenderar att koka bort, tillsätt lite mer buljong eller vatten
  6. Rör ner persiljan innan servering

Total ger satsen < 2 g protein

Skriv ut