Stäng

Vegan bearnaise

Så här gör du:

Ca 1 dl

0,6 dl kikärtsspad
1 tsk maizena + vatten
1 msk vittvins vinäger eller dragonvinäger
½  schalottenlök
1 vitpepparkorn
2 tsk näringsjäst
gurkmeja
1 krm kala namak (går att utesluta)
ca 1 dl matolja
salt
peppar
1 msk färsk persilja, finhackad
1 msk färsk dragon, finhackad

Koka kikärtsspadet till hälften, red sedan av med maizena.
Koka en reduktion på vinägern, hackad lök, vitpeppar, dragonkvistar och persiljekvistar. Det räcker att den kokar upp, sila sedan av den. Smaksätt reduktionen med näringsjäst och eventuellt kala namak.
Blanda 1,5 msk av reduktionen till ditt kikärtsspad, låt koka upp under omrörning. Vispa sedan ner matolja (rumstempererad) i en tunn stråle, vispa hela tiden. Om den blir för tjock, späd med lite vatten. Smaka av med salt och peppar och blanda ner de färska örterna.

Hela receptet ger: 1,6 g protein och 80 mg fa.

2 msk ger: <0,5 g protein och 12 mg fa.

 

 

 

Skriv ut