Stäng

Vårrosor

Så här gör du:

4 port

400g glutenfri smördeg
100 g kokosmjölk
1 msk havregrädde
2 msk kondenserad mjölk
1 msk majsstärkelse
2 st röda äpplen
2 msk strösocker
1 msk mjölkfritt smör
1/2 citron
1 lime
tranbärspulver
20 g vit choklad ichock

 

Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen, kavla ut del tunnare. Tryck ut 4 cirklar med ett större glas. Placera i en muffinsplåt.
Vispa ihop det tjocka från kokosmjölken med havregrädde, kondenserad mjölk och majsstärkelse. Fördela i botten av smördegsformarna.
Halvera äpplena och skär ut kärnhuset. Skiva äpplena tunns och lägg i en skål. Tillsätt strösocker, smör och citronsaft. Ställ skålen i micron i 1 ½ minut eller värm försiktigt i en kastrull tills äppleskivorna är mjuka.
Snurra äppleskivorna runt om varandra och tryck ner äppleskivor runt om tills formen är fylld och det blir som en ros.
Grädda i ugnen i 15 minuter eller till smördegen har fått färg. Ta ut och låt svalna.
Innan servering riv vit choklad över och pudra på tranbärspulver.

 

1 portion ger 2,7 g protein och 130 mg fa.

 

Skriv ut