Stäng

Thom kha med morotsnudlar och marinerad svamp

2

1 morot ( 150 g)
Morot
2 st (220 g)
Tomater
1 bit (ca 5 cm)
Citrongräs
200 ml
Kokosmjölk (Santa Maria 17%fett)
1 dl
Kokosdryck ( Garant)
2 msk (30 g)
Röd curry pasta
1/2 msk
Limejuice
50 g
Champinjoner
1 tsk
Soja
2 tsk
Sesamolja
10 g
Koriander
Salt och peppar

Så här gör du:

Skala morötterna och hyla dom till tunna nudlar med en potatisskalare.

Dela svampen i mindre bitar. Häll sesamolja och soja i en skål. Massera in marinaden i svampen och låt stå i 15 minuter.

Skiva citrongräset tunt. Mixa tomater, citrongräs, kokosmjölk, kokosdryck, currypasta och limejuice till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.  Soppan går att serveras varm och kall.

Om varm, värm upp soppan, lägg i morotsnudlarna och svampen 2 minuter innan servering. Toppa med fint hackad koriander (valfritt).

Om kall, häll upp soppan i en skål och toppa med morotsnudlar och svampen. Toppa med fint hackad koriander (valfritt).

 

Receptet ger: 566 kcal, 7,2 g protein och 280 mg Fa

1 portion ger: 283 kcal, 3,6 g protein och 140 mg Fa

 

Skriv ut