Stäng

Smulpaj ”Vårruset”

Så här gör du:

4 port.

3 dl lågprotein mix
1 dl brunt farinsocker
2 msk ljus sirap
100 g kallt margarin mjölkfritt
4 msk Chokladsås på tub
40 g färska blåbär
40 g färska hallon
20 g ichock mjölkchoklad

Vaniljsås:

1 dl havregrädde
2 dl loprofinmjölk
1 tsk äggersättning loprifin
2 tsk potatismjöl
4 tsk socker
4 tsk vaniljsocker

 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda loprofinmix och farinsocker i en bunke.
Tillsätt sirap och smöret i små tärningar. Arbeta samman all ingredienser till en smulig pajdeg.
Fördela smuldegen i en liten cirkel på ett bakplåtspapper eller i en liten pajform och grädda i 10-15 minuter till det fått färg. Låt svalna.

Vaniljsås: Blanda loprofindryck, havregrädde, äggersättning, potatismjöl och socker i en kastrull. Värm upp under vispning och låt sjuda tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsockret under vispning. Låt svalna.

Skär smulpajen i 4 tårtbitar. Ringla över vaniljsås och den färdiga chokladsåsen. Toppa med färska hallon och blåbär samt riven choklad.

 

1 portion ger 1 g protein och 55 mg fa.

Skriv ut