Stäng

Palsternacka- & Squashmasala

För 4 portioner behöver du:

2 msk
naturell youghurt (fet)
1-2 msk
rapsolja
1/2
gul lök (finhackad)
250 g
palsternacka (skalad och i bitar)
250 g
butternutsquash/pumpa (skalad och tärnad)
Tikka Masala curryblandning (finns både som grytbas och kryddblandning) (prova dig fram i vilken mängd som behövs beroende på vilken sort du hittar i din butik)
400 g
krossade tomater
100 g
färsk babyspenat
1 kruka
färsk koriander

Så här gör du:

  1. Hetta upp oljan i en järngryta och bryn löken mjuk.
  2. Tillsätt palsternacka och butternutsquash och fortsätt bryn 5 min
  3. Tillsätt kryddblandningen och de krossade tomaterna och fortsätt sjud I ca 15 min tills allt är lagom mjukt
  4. Tillsätt babyspenaten och rör om, sjud ett par minuter
  5. Toppa grytan med att ringla lite naturell youghurt över och strö över färsk koriander.

Hela satsen ger ca 20 g protein (5 g/port)

Skriv ut