Stäng

På ett moln

Så här gör du:

2 portioner

1 rabarber (100g)
1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 1 krm kardemumma malen + 1 dl vatten
½ dl kikärtsspad
½ dl strösocker
1 tsk citronsaft
Lite citronskal (ca 1 tsk)
3 st jordgubbar (60 g)
20 g iChoc choklad vit
½ msk tranbärspulver

 

Rabarber:
Koka en lag på: socker, vatten, vaniljsocker och kardemumma.
Skala rabarbern och dela i 5 cm långa bitar. Häll lagen över rabarbern och låt dra i 5-10 minuter. Plocka ut rabarbern och låt lagen svalna helt.

Maräng:
Vispa upp kikärtsspadet med citronsaften och 1 msk socker till ett skum. Häll sedan ner resten av sockret under vispning och vispa till en hård maräng. Bred ut hälften av marängen tunt med en en slickepott eller stekspade. palett på ett bakplåtspapper. Torka i ugnen på 90 grader (ca 1h). När marängen är torkad och har svalnat: bryt bitar av marängen som du pudrar med tranbärspulver.
Smaksätt resten av marängen med citronskal. Fyll en spritspåse* med marängen till serveringen.

Chokladkrisp: Sätt ugnen på 160 grader. Lägg den vita chokladen på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.

Servering:
Skölj och skiva jordgubbarna.
Lägg 3 bitar rabarber per portion, spritsa på den mjuka marängen på rabarberna. Smula över rostad choklad. Lägg på skivade jordgubbar. Garnera med marängen och tranbärspulver.

* Gör en egen spritspåse av en 1L plastpåse: fyll den med marängen och klipp ett litet hål i ena hörnet.

 

1 portion ger: 0,95 g Protein, 32 mg Fa.

 

Skriv ut