Stäng

Ostbullar

Så här gör du:

12 st

250 g lågproteinmix
8 g fiberhusk + 1 dl vatten
8 g jäst
13 g äggersättning
200 ml loprofindryck
85 ml olja
120 g vio life veganost
140 g kokt kall potatis
½ tsk brödkryddor

 

Sätt ugnen på 200 grader.
Riv potatisen grovt på ett rivjärn. Blanda fiberhusk med vatten och låt svälla i 10 minuter.
Blanda potatis, fiberhusk, äggersättning, brödkryddor, jäst, olja och loprofindryck i en bunke. Visa med elvisp på låg hastighet tills det går ihop som en smet.
Tillsätt hälften av mjölet. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölet och vispa till en slät smet.
Olja dina händer, forma bullar och lägg dom på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa i 45 minuter.
Pensla bullarna och toppa med osten. Grädda i 30-40 minuter.

 

1 sats ger 4 g protein och 155 mg fa.

1 bulle ger 0,3 g protein 13 mg fa.

Skriv ut