Stäng

Orient burgare

Så här gör du:

2 burgare

100 g zucchini
20 g champinjon
½ schalottenlök
½  msk äggersättning
20 g glutenfritt ströbröd
10 g riven vegoan ost (riviera)
0,5 tsk gurkmeja
½  tsk paprikapulver
½  msk finhackad persilja
1 krm spiskummin
1 krm pimiento pulver
Örtsalt
Svartpeppar

 

Riv zucchinin och champinjonerna på den grova sidan av rivjärnet. Krama ur vätskan från zucchinin och låt sedan rinna av i en sil.
Finhacka löken i små tärningar och stek den mjuk med lite olja. Krydda löken med gurkmejan och stek lite till. Blanda den avrunna zucchinin, svampen, stekta löken med de övriga ingredienser i en bunke och ställ åt sidan, låt svälla i ca 10 min. Om smeten känns för torr tillsätter lite loprofindryck. Ibland kan vissa zucchinin vara vattnigare än andra och släppa ifrån sig mycket vätska.
Smaka av och krydda eventuellt mer. Hetta upp olja i en stekpanna. Forma 2 hamburgare med blöta händer. Stek biffarna på medelvärme ca 3 min på varje sida.

1 hamburgare ger: 1 g protein och 50 mg fa.

Skriv ut