Stäng

Mean green burger

Så här gör du:

2 biffar

170 g färsk broccoli
1 msk hackad gul lök
20 glutenfritt ströbröd
1,5 msk äggersättning
1,5 msk Loprofindryck
15 g riven vegan ost (riviera)
örtsalt
peppar
½ msk hackad färsk basilika
½ msk hackad färsk persilja

Skär bort stjälken på broccolin och dela broccolihuvuden i bitar. Koka upp i saltat vatten några minuter tills de mjuknar, ca 4 min. Hacka löken fint och fräs i olja i en stekpanna tills den är mjuk.
Sila av broccolin och lägg sedan i en bunke tillsammans med löken.
Finfördela broccolin med en potatis press eller finhacka dem. De ska inte bli en puré, små bitar.
Tillsätt ströbröd, äggersättning, ost och färska örter till broccolin. Rör ihop till en smet och tillsätt loprofindryck till det blir en ”lagom kladdig” smet för biffar. Smaka av med örtsalt och peppar. Ställ sedan åt sidan och låt svälla en stund, ca 10 min. Hetta upp olja i en stekpanna, forma biffarna och stek sedan dem ca 2 min på varje sida på medelvärme.

1 biff innehåller: 2,9 g protein och 145 mg fa.

Skriv ut