Stäng

Korv

10 st. korvar

250 g
Sötpotatis, grovt riven
175 g
Champinjon, finhackad
1
Stor gul lök, (180 g ätlig del) finhackad
1 msk
Olja
30 g
Margarin
1 tsk
Torkade örter
1 msk
Tomatpuré
1,7 dl (95 g)
Lågproteinmix
3 msk
Lågproteinmix för stekning
Collorit soja
Salt & Peppar
Olja till stekning

Så här gör du:

Hetta upp en stekpanna med olja och margarin.

Stek sötpotatis, svamp och lök på medelvärme. Stek i fem minuter tills det har mjuknat.

Tillsätt örter, salt, peppar, tomatpuré, collorit soja och rör runt.

Ta bort från värmen och tillsätt lågproteinmixen. Rör om och låt sedan svalna.

Forma korvarna (går också som köttbullar eller biffar). Vänd dom i mjöl för att de inte ska fastna. Stek i olja på medelvärme i en stekpanna. Servera direkt eller låt svalna och frys sedan in.


Hela satsen ger 10,5 g protein och 342 mg fa.

1 korv (utan bröd och tillbehör) ger 1 g protein och 34 mg fa

Skriv ut