Stäng

Kanel-och äppelgröt med pasta och kanelstekt äpple

1 dl gröt

20 g
Loprofin Macaroni
1 dl
Loprofindryck
2 msk
Vatten
30 g
Äpple
2 tsk
Margarin
Kanel
Kardemumma
Socker

Så här gör du:

Pastagröt med kanelstekt äpple

Krossa makaronerna till grövre bitar (storlek som couscous) i en mortel.

Tärna äpplet fint i kuber. Smält 1 tsk margarin i en panna, stek äpplet med kanel, socker och kardemumma i 2-3 minuter.

Blanda makaronerna, 1 dl loprofindryck och 2 msk vatten i kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme i några minuter tills den tjocknar.

Tillsätt äpplet och låt koka med i ytterligare några minuter. Om gröten blir för tjock, späd med mer vatten.

Blanda i 1 tsk matfett och låt gröten svalna till ättemperatur.

 

Receptet ger 0,42 g protein och 11,5 mg FA

 

 


 

Skriv ut