Stäng

Härlig vegetarisk chilli

För två portioner behövs:

2 tsk
rapsolja
1 stor
gul lök (hacka fint)
1-4
vitlöksklyftor (krossa)
1 msk
chillipulver
1
grön paprika (skär i bitar)
1
röd paprika (skär i bitar)
1
zucchini (skär i bitar)
1
bit av en butternutsquash (butternutpumpa) (skär i bitar)
1/2 tsk
oregano
En nypa
cayennepeppar
400 g
tomatkross eller färska tomater

Så här gör du:

  1. Hetta upp oljan i en stor järngryta eller stor kastrull och tillsätt lök och vitlök samt chillipulver. Bryn försiktigt 5 min utan att det tar så mycket färg.
  2. Tillsätt paprikorna och låt bryna ytterligare 5 min
  3. Tillsätt zucchini, butternutsquash, oregano och cayennepeppar och låt det brynas ytterligare 5 min
  4. Smaksätt med salt efter behag och häll därefter i tomatkrosset och låt puttra ca 10 min
  5. Servera med Loprofin ris eller pasta

1 port ger <2 g protein

Skriv ut