Stäng

Fyllda langosvåfflor

För 6 våfflor behövs:

200 g
kokt kall potatis
2 dl
lågproteinmjölk
0,5 tsk
salt
2,5 dl
lågproteinmix
0,5 tsk
bakpulver
1 msk
smält smör eller margarin + fett till järnet
1 dl
kallt vatten

Så här gör du:

1. Skala och riv potatisen grovt.
2. Blanda potatisen med lågproteinmjölk, salt, lågproteinmix och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör och vatten.
3. Hetta upp våffeljärnet och pensla med fett. Grädda våfflor – 1 dl smet är lagom för en våffla och den behöver ca 3 minuter i järnet.
4. Servera med sylt eller med grönsaksröra.

Receptet ovan ger ca 4,4 g protein och 160 mg Fa1.

Receptet kommer från ”Kokboken mycket gott med lite protein” av Elisabeth Sjöqvist och Carina Heidenborg.

Kompis med hem?
Hon eller han kan äta samma våfflor som du.

1 Exakt innehåll varierar beroende på val av produkter.

Skriv ut