Stäng

Dennis och Evas grillbomb

Så här gör du:

4 port.

4 paprikor
½ Rödlök
1 klyfta vitlök
4 msk ketchup
2 msk muscovadosocker
2 msk rödvinsvinäger
½ msk japansk soja
1 dl krossade tomater
1 tsk mald ingefära
1 tsk Liquide smoke
1 krm cayenne
Salt och peppar

4 portioner Loprofinris enligt förpackning (300g)
2 dl havregrädde
currypulver
2 msk mango chutney
salt och peppar
8 st Coctailtomater
8 st Champinjoner (250 g)

 

Koka loprofinriset enligt anvisning på förpackningen.
Gör currysåsen genom att blanda havregrädde, mango chutney och currypulver i en kastrull. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar. Blanda det kokta riset med currysåsen.

Grillsås: Finhacka lök och vitlök, fräs i lite olja. Tillsätt ketchup, socker, vinäger, soja, krossade tomater, ingefära, cayenne och liquide smoke. Koka upp och låt små puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på paprikorna. Ta ut kärnhuset. Fyll paprikorna med curryriset, spara resterande ris till serveringen. Trä ett grillspett igenom paprikan. På sidorna av spettet, trä på 1 cocktailtomater och 1 champinjon på varje sida om paprikan. Sätt paprikorna på en ugnsfast form, tillaga i ugnen i ca 20 minuter till paprikorna är mjuka.

Servering: Lägg lite ris i botten på tallriken, lägg på paprikan och servera med grillsåsen.

 

1 portion ger: 4,8 g protein och 170 mg fa.

Skriv ut