Stäng

Banan/choklad muffins

Så här gör du:

18 st

175 g strösocker
125 ml loprofindryck
5 g bikarbonat
10 g bakpulver
200 g lågprotein mjöl
100 ml olja
375 g banan (ca 4st)
30 g oboy pulver
1 ägg

 

Sätt ugnen på 160 grader.
Bland mjöl, bikarbonat, bakpulver och oboy pulvret i en bunke.
Vispa ägget med en elvisp. Tillsätt socker, olja och mjölken, Vispa.
Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt bananerna till äggvispet och vispa.
Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät smet.
Fördela smeten i 18 st muffinsformar. Grädda i 20-25 minuter.

 

Hela satsen ger: 13,3 g protein och 618 mg fa.

1 muffins ger: 0,73 g protein och 34 mg fa.

 

 

Skriv ut