Stäng

Anna och Elenas Sötpotatisbiff med potatissallad

Så här gör du:

200 g sötpotatis
150 g okokt Loprofinris
30 g lågproteinmix
2-3 msk Loprofindryck
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ dl finhackad färsk persilja
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander

400 g potatis
2 dl rödkål
1 tomat
1 rödlök
1 citron, saften
1 dl havre fraiche
½ dl finhackad persilja.

 

Biffar:

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka sötpotatisen tills den är mjuk. Häll av och skölj i kallt vatten så de kyls ner. Koka Loprofinriset enligt anvisning på förpackningen.
Blanda lågproteinmix och Loprofindrycken i en matberedare och låt svälla.
Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint.
Mixa sötpotatis, lök, vitlök, kryddor, örter och mjölmixen i en matberedare till en formbar smet. (Om mixen blir för lös tillsätt lite Loprofin äggersättning). Smaka av med salt och peppar och blanda ner riset. Forma biffar och pensla med olivolja.
Stek biffarna ca 2-3 minuter per sida.

 

Potatissallad:

Koka potatisen. Låt svalna.
Skär potatisen i mindre bitar och lägg i en skål med den hackade rödkålen.
Hacka rödlök och tomat fint och vänd ner tillsammans med persiljan.  Blanda havre fraiche med citronsaften salt och peppar. Vänd ser såsen i potatissalladen och blanda runt.

 

1 portion (utan äggersättning) ger 4 g protein och 145 mg fa.

Skriv ut