Stäng

Alice och Klaras Grilltallrik

Så här gör du:

4 port.

1 st Majskolv kokt (350 g)
2 st Sötpotatis (500g)
4 msk rapsolja
4 st grillspett
150 g champinjoner (20 små)
2 msk grillolja (Caj P original)
4 msk vegansk Bearnaise (se separat recept)
50 g smör, rums tempererat
½ vitlöksklyfta
salt och peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisen i stavar.
Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och ringla över 2 msk rapsolja, krydda med salt och peppar.
Baka i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Rör om försiktigt när hälften av tiden gått.
Trä svampen på spett, pensla med grillolja. När sötpotatisen är klar, stäng av ugnen och lägg in svampspetten i 5-10 minuter.
Pressa vitlöksklyftan, blanda med det mjuka smöret, krydda med salt och peppar och lägg i kylen till servering.
Dela majsen i 4 delar, pensla majsen med olja, krydda med salt och peppar.  Grilla i en grillpanna eller på en grill tills det fått färg runt om.
Gör bearnaisesåsen enligt anvisningar i receptet.
Servering: Lägg sötpotatisen på tallriken med en bit grillad majs och ett spett med svamp. Servera med bearnaisesåsen och vitlökssmöret.

1 portion ger: 4,9 g protein och 179 mg fa.

Skriv ut